Mysteeripolku: Trailer Trash Hook

Mysteeripolku: Trailer Trash Hook haastaa ratkaisemaan rikoksen osana poliisin murharyhmää. Kolmiosaisen kertomuksen lopputulos tapahtuu pakohuonepelin muodossa. Alueella riehunutta sarjamurhaajaa kutsutaan toimintatapojensa vuoksi nimellä Siivooja. Siivooja on vuosittain kaapannut joukon ihmisiä, jotka on tappanut tiettynä iltana tasatunnein. Ruumiit on tekojen jälkeen viety yleisiin roska-astioihin tai kaatopaikalle. Tänään on se päivä, jolloin vuosittaisten murhien kuuluisi tapahtua. Murharyhmä saa nimettömän vihjeen, jonka mukaan ensimmäiset suunnitellut uhrit ovat matkailuvaunussa syrjäisessä paikassa.

I tarinaosa: Nimeton vihje
II tarinaosa: Kadonneiden kammio 
III tarinaosan saatavuus päivitetään Facebook-sivulla.
Mysteeripolun ikäsuositus: K-12, 10–11-vuotiaat täysi-ikäisen seurassa.
Kesto: noin 1 h
Lipunmyynti: 24.10.–3.11.2018

Mysteeripolku: Aavekarkulaisten koulu

Mysteeripolku: Aavekarkulaisten koulu on toiminnallinen ongelmanratkaisu-oppimiskokonaisuus 3.-6. luokille, joka on suunniteltu yhdessä Liikkuva Koulu -projektin kanssa. Kouluun saapuu aaveopettaja Magda von Bonsdorff, jonka aavekoulusta on karannut oppilaita. Jokainen aavekarkulainen on jättänyt kouluun yhden tehtävän, jonka ratkaiseminen kertoo opettaja von Bonsdorffille, missä karkulainen piileskelee. Koululaisten vastuulla on ratkaista tehtävät, kerätä vihjeet ja viedä ne kaikki aaveopettajalle. Kehystarinan ja aavekarkulaisten myötä opitaan samalla myös seudun menneisyydestä ja historiallisista hahmoista. Mysteeripolku on suunnitelt Vaasan kouluille, mutta se on mahdollista suunnitella myös muualle.

I tarinaosa: Magda von Bonsdorffin ennakkotervehdys
Mysteeripolun ikäsuositus: 9–12-vuotiaat
Kesto: yksi oppitunti (45 min.)

Mysteeripolku: Lost in Vaasa

Mysteeripolku: Lost in Vaasa vie ennakkoluulottomia, uhkarohkeita ja nokkelia kansalaisia ratkaisemaan vanhaa katoamistapausta. Uskallatko? Pienryhmissä tutustutaan Vaasan pimeälle puolelle; alamaailmaan ja historiaan, joka on koko ajan silmiemme edessä, silti salattu. Seikkailu alkaa ennemmin kuin arvaatkaan. Sinun täytyy vain rohjeta. Mysteeripolku kiemurtelee sekä sisä- että ulkotiloissa, ja reitillä voit joutua monenlaisten ongelmien eteen.

Mysteeripolun ikäsuositus: K-12, 10–11-vuotiaat täysi-ikäisen seurassa.
Kesto: noin 1 h

Mysteeripolku: Kuokkamummo

Uskotko kummituksiin? Janoatko elämyksiä? Mysteeripolku: Kuokkamummo kiemurtelee muutaman kilometrin päässä Vaasan ydinkeskustasta lokakuun lopun pimeinä iltoina. Polulle mennään pienryhmissä suorittamaan alussa annettua tehtävää. Tärkein päämäärä on selvitä metsästä pois hengissä.

Mysteeripolun ikäsuositus: K-12, 10–11-vuotiaat täysi-ikäisen seurassa.
Kesto: noin 30 min.