Aavekävely Vaasa | Spökvandring Vasa

Missä kulkee Vaasan haamulinja? Miten onnistuivat konsulinna Moen seurapiirijuhlat kieltolain aikaan – ja jatkuvatko juhlat yhä? Miksi kaupungin työntekijät eivät mielellään jää ylitöihin? Näistä ja myös muista kaupunkihistorian outouksista kuulet lisää Aavekävelyllä. Opastettu kävelykierros kuljetaan Vaasan keskustan tuntumassa. Sen aikana kuulet tarinoita vaasalaisista aaveista, legendoista ja paikoista, joissa kerrotaan kummittelevan – sekä samalla myös tuulahduksia kaupungin menneistä ajoista ja historiasta. Kierros toteutetaan säällä kuin säällä, joten varaa mukaan lämmin, säänmukainen vaatetus.
Ikäsuositus: K-12
Kesto: noin 1,5 h (90 min.)
Saatavuus: Tilauskävelyitä järjestetään ryhmille läpi vuoden, yleisökävelyitä järjestetään lokakuussa (seuraa FB-sivujamme ja Studio Ticketin & Netticketin tapahtumia)
Kielet: suomeksi & på svenska
Järjestäjä: Pimeä Productions yhteistyössä Haamu

Aavekävely kasarmialue | Spökvandring kasernområdet

Millainen historia on Vaasan kasarmialueella? Minkä vuoksi siellä kuuluu yhä vaeltelevan varusmiesten haamuja? Mitä rakennusta on meedio kutsunut ”henkimagneetiksi”? Millaisia herroja on peileissä vilahdellut? Entä mikä selittää kirmailevat lapsiaaveet? Näistä ja muista kasarmialueen historian outouksista kuulet lisää Kasarmialueen aavekävelyllä. Opastettu kävelykierros kuljetaan Vaasan kasarmialueella verkkaiseen tahtiin. Sen aikana kuulet tarinoita kasarmialueen menneisyydestä niin sotien kuin rauhankin aikana, legendoista ja paikoista, joissa kerrotaan kummittelevan – sekä samalla myös tuulahduksia kaupungin historiasta. Kierros toteutetaan säällä kuin säällä, joten varaa mukaan lämmin, säänmukainen vaatetus. Kävelyn tahti on rauhallinen ja kulku esteetön.

Ikäsuositus: K-16
Kesto: noin 45 min. – 1 h
Saatavuus: Tilauskävelyitä järjestetään ryhmille läpi vuoden, yleisökävelyitä järjestetään lokakuussa (seuraa FB-sivujamme ja Studio Ticketin & Netticketin tapahtumia)
Kielet: suomeksi & på svenska
Järjestäjä: Pimeä Productions yhteistyössä Haamu

Aavekarkulaisten koulu

Mysteeripolku: Aavekarkulaisten koulu on toiminnallinen ongelmanratkaisu-oppimiskokonaisuus 3.-6. luokille, joka on suunniteltu yhdessä Liikkuva Koulu -projektin kanssa. Kouluun saapuu aaveopettaja Magda von Bonsdorff, jonka aavekoulusta on karannut oppilaita. Jokainen aavekarkulainen on jättänyt kouluun yhden tehtävän, jonka ratkaiseminen kertoo opettaja von Bonsdorffille, missä karkulainen piileskelee. Koululaisten vastuulla on ratkaista tehtävät, kerätä vihjeet ja viedä ne kaikki aaveopettajalle. Kehystarinan ja aavekarkulaisten myötä opitaan samalla myös seudun menneisyydestä ja historiallisista hahmoista. Mysteeripolku on suunniteltu Vaasan kouluille, mutta se on mahdollista suunnitella ja toteuttaa myös muualla.

I tarinaosa: Magda von Bonsdorffin ennakkotervehdys
Mysteeripolun ikäsuositus: 9–12-vuotiaat
Kesto: Kaksi oppituntia (90 min.)
Saatavuus: Tilaustuote

Mysteeripolku: Trailer Trash Hook

Mysteeripolku: Trailer Trash Hook haastaa ratkaisemaan rikoksen osana poliisin murharyhmää. Kolmiosaisen kertomuksen lopputulos tapahtuu pakohuonepelin muodossa. Alueella riehunutta sarjamurhaajaa kutsutaan toimintatapojensa vuoksi nimellä Siivooja. Siivooja on vuosittain kaapannut joukon ihmisiä, jotka on tappanut tiettynä iltana tasatunnein. Ruumiit on tekojen jälkeen viety yleisiin roska-astioihin tai kaatopaikalle. Tänään on se päivä, jolloin vuosittaisten murhien kuuluisi tapahtua. Murharyhmä saa nimettömän vihjeen, jonka mukaan ensimmäiset suunnitellut uhrit ovat matkailuvaunussa syrjäisessä paikassa.

I tarinaosa: Nimeton vihje
II tarinaosa: Kadonneiden kammio 
III tarinaosan saatavuus päivitetään Facebook-sivulla.
Mysteeripolun ikäsuositus: K-12, 10–11-vuotiaat täysi-ikäisen seurassa.
Kesto: 1 h
Saatavuus: Päättynyt projekti

Mysteeripolku: Lost in Vaasa

Mysteeripolku: Lost in Vaasa vie ennakkoluulottomia, uhkarohkeita ja nokkelia kansalaisia ratkaisemaan vanhaa katoamistapausta. Uskallatko? Pienryhmissä tutustutaan Vaasan pimeälle puolelle; alamaailmaan ja historiaan, joka on koko ajan silmiemme edessä, silti salattu. Seikkailu alkaa ennemmin kuin arvaatkaan. Sinun täytyy vain rohjeta. Mysteeripolku kiemurtelee sekä sisä- että ulkotiloissa, ja reitillä voit joutua monenlaisten ongelmien eteen.

Mysteeripolun ikäsuositus: K-12, 10–11-vuotiaat täysi-ikäisen seurassa.
Kesto: 1 h
Saatavuus: Päättynyt projekti

Mysteeripolku: Kuokkamummo

Uskotko kummituksiin? Janoatko elämyksiä? Mysteeripolku: Kuokkamummo kiemurtelee muutaman kilometrin päässä Vaasan ydinkeskustasta lokakuun lopun pimeinä iltoina. Polulle mennään pienryhmissä suorittamaan alussa annettua tehtävää. Tärkein päämäärä on selvitä metsästä pois hengissä.

Mysteeripolun ikäsuositus: K-12, 10–11-vuotiaat täysi-ikäisen seurassa.
Kesto: 30 min.
Saatavuus: Päättynyt projekti